Preot Paroh Adrian Duiculeasa
Preotul Adrian Duiculeasa s-a nascut in anul 1967,in ziua de 9 mai,in satul Barsesti,comuna Tigveni, judetul Arges, in familia unor oameni credinciosi, Ion si Aurelia.
A urmat cursurile scolii generale din localitate, iar in anul 1981 a inceput cursurile liceale la " Liceul Vlaicu-Voda " din Curtea de Arges.
Din dragoste fata de Biserica lui Hristos,dragoste ce i-a fost sadita in suflet de mama sa,in anul 1984 sustine examenul de admitere la Seminarul Teologic Bucuresti,pe care il absolva cu rezultate foarte bune in anul 1990.
In acelasi an sustine examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Bucuresti,pe care il trece cu succes.
In iulie 1990 se casatoreste cu Camelia Ionica din Bucuresti.
In luna august, este hirotonit intru diacon de P.S.Episcop Calinic Argesanul, iar in ziua sfanta a Adormirii Maicii Domnului,este hirotonit preot.
In luna septembrie 1990 este numit preot paroh la parohia Bradulet,din comuna Bradulet,judetul Arges.
In 1994 obtine titlul de licentiat in teologie,al Universitatii Bucuresti, in cadrul catedrei de Istoria si Filozofia Religiei, cu lucrarea "Conceptia Parintelui Profesor Dumitru Staniloae despre religie", sub indrumarea stiintifica a prof.dr.Remus Rus.
A urmat cursurile de promovare si definitivat pe care le-a absolvit cu success.
In anul 2006 a sustinut examenul pentru gradul I. in preotie cu lucrarea "Rolul muzicii bisericesti in activitatea misionara a Bisericii ", sustinuta in cadrul Facultatii de Teologie din Pitesti, sub indrumarea stiintifica a Preotului Prof.Dr.Ionel Isaroiu.
In anii 2006-2007, a urmat cursurile de masterat din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, la sectia psihologie, cu specialitatea : "Tehnici de comunicare si mijloace de influenta psiho-sociale ".
Pe langa activitatea pastorala desfasurata neintrerupt la parohia incredintata , a desfasurat o rodnica activitate didactica la scoala din localitae si la Scoala generala nr.6 din Curtea de Arges.
Datorita bogatei sale activitati pastorale in anul 2002 a primit distinctia de iconom stavrofor.
Familia sa a fost binecuvantata de Dumnezeu cu doi copii, Andrei Alexandru, nascut in anul 1991, in prezent elev la Colegiul National Vlaicu Voda,si Costin Cristian elev in clasa a V.a, la Sc.Gen.Mircea cel Batran.
Din 1990 pana in prezent a desfasurat activitate neintrerupta la aceasta parohie.
Pe parcursul acestor ani activitatea pastorala s-a desfasurat in bune conditiuni, atat in plan spiritual, cultural si filantropic, cat si din punct de vedere al realizarilor de ordin administrativ gospodaresc.
Activitatea pastoral misionara
Inca de la numirea in parohie a fost preocupat de promovarea unei adevarate trairi spirituale, centrata pe Sfanta si dumnezeiasca Liturghie, Sfintele Taine si ierurgiile bisericesti.
O atentie deosebita a fost acordata ordinii si curateniei din Sfantul Altar si din intreaga biserica.
S-a urmarit intotdeauna pastrarea si incurajarea bunelor obiceiuri si traditii si inlaturarea obiceiurilor straine de invatatura de credinta ortodoxa.
Sfintele slujbe au fost savarsite cu regularitatea cuvenita , cu toata evlavia impusa de canoanele Sfintei Biserici.
Credinciosii au fost indemnati in permanenta sa urmeze o viata morala sanatoasa ,demna de chemarea de urmator al lui Hristos.
Raporturile dintre biserica noastra si celelalte institutii ale comunitatii au fost tot timpul de buna colaborare.O legatura speciala s-a pastrat cu scoala si dascalii ei.
Predicarea cuvantului lui Dumnezeu,in predici si cateheze s-a facut cu toata raspunderea in fiecare duminica si sarbatoare, dar si cu prilejul diferitelor servicii religioase.Predicile au fost pregatite cu toata seriozitatea. Acestea au fost scrise si pastrate pe parcursul acestor ani.
Izvoarele folosite la elaborarea predicilor au fost : Sfanta Scriptura, Vietile Sfintilor, Cazania si carti de predici, invataturi si istorioare culese din cartile studiate, etc.
A intocmit si sustinut o conferinta religioasa cu tema :''Biserica in fata noilor curente religioase''.
Credinciosii au fost indemnati permanent sa participe activ la viata liturgica si sa pretuiasca cantarea omofona.
Biserica a sustinut activitatile culturale ale satului, care au promovat traditiile cultural folclorice ale locului.
S-a realizat , pentru prima data in istoria satului, alcatuirea si editarea unei monografii complete a localitatii Bradulet in general si a parohiei in special.
Parohia s-a implicat in mentinerea bunelor relatii cu localitatea Onex-Geneva,Elvetia, infratita cu comuna noastra.
Activitatea filantropica
Latura filantropica a parohiei a cunoscut intotdeauna doua aspecte :unul orientat spre necajitii satului nostru care au fost ajutati in repetate randuri de bunii nostri credinciosi la indemnul bisericii, si celalalt indreptat catre cei din afara localitatii.Parohia noastra a raspuns permanent la colectele organizate de B.O.R.,si a oferit ajutor si in alte cazuri particulare care s-au adresat oficiului parohial.
Prin dragostea bunilor crestini au fost sprijinite cu bani, alimente, si imbracaminte asezaminte de copii, azile de batrani spitale.
S-a acordat sprijin manastirilor din jur si bisericilor aflate in constructie.
Au fost organizate agape fratesti pentru toata suflarea satului,in ziua de SF.Pasti-dupa obiceiul locului si cu ocazia zilelor de hram.
De 12 ani s-a organizat in biserica traditionalul pom de Craciun.Sub crucea bradului batran au fost asezate cu multa truda pachete pentru toti locuitorii satului.Pentru batranii si bolnavii din parohie au fost pregatite pachete speciale cu toate alimentele de baza.Cu fiecare prilej oamenii au fost indemnati sa fie sensibili la durerile si incercarile semenilor. Astfel au fost ajutate familiile care au suferit in urma unor incidente nefericite.Au fost sprijinite familii sarace lovite de boala sau morti naprasnice.
Toate aceste realizari au fost posibile datorita pretuirii pe care credinciosii nostri o au fata de Sfanta Biserica si prin sprijinul unor oameni si institutii,din afara parohiei,care au jertfit aici un mic dar,din dragoste pentru aceste locuri binecuvantate de Dumnezeu.
Multumim lui Dumnezeu pentru implinirea acestor lucrari pastorale si nadajduim ca realizarile viitoare sa fie si mai rodnice.
Activitatea administrativ gospodareasca
In primul rand s-a acordat o grija deosebita Sf.Locas ,care a fost foarte bine intretinut.
Biserica a fost inzestrata cu mai multe obiecte de cult (Sf.Cruci, Candele, Cadelnite, Sf.Epitaf, Sf.Evanghelie, Sf.Chivot, Vesminte preotesti, Steag bisericesc, Sf.Icoane ,carti de cult,etc.).
Au fost cumparate mai multe randuri de acoperaminte, covoare, mocheta, mobilier, etc.
S-a refacut casuta de praznic si cancelaria parohiala.
S-a construit din temelie o casa parohiala cu etaj, cu patru camere si dependinte.
A fost construita o clopotnita noua in care au fost mutate clopotele aflate in turla bisericii, carora li s-a mai adaugat un clopot nou, mult mai mare. Clopotnita a fost sfintita de P.S.calinic,in martie 2002.
In urma cu putin timp s-a reusit amenajarea si alinierea Cimitirului parohial, cu intocmirea unei evidente foarte stricte.
In anul 2005 biserica a fost inzestrata cu o statie de amplificare moderna.
In anul 2006 s-a ridicat in sat prin grija parohiei un frumos monument religios alaturi de o fantana ce este de mare folos localnicilor si tuturor calatorilor.
In acelasi an a mai fost refacuta o troita de zid aflata la strada principala.
Incepand din anul 1990 pana in prezent au fost refacute troitele vechi ale satului si au fost ridicate mai multe troite noi, in diferite locatii.
|
|